1-Kahvaltıda tam buğday, tam tahıl, çavdar gibi esmer ekmek türlerine yer verebilirsiniz.
2-Sabahları omletinize yulaf ilave edebilirsiniz.
3-Kahvaltıda her gün yumurta ve peynir yemek yerine ara ara yulaf, mevsim meyveleri ve taze çiğ yemişler ile kahvaltı kaseleri hazırlayabilirsiniz.
4-Çorbalara un yerine kinoa, kara buğday, bulgur gibi tahıllar ya da yulaf unu, ruşeym kepeği gibi karbonhidratları ekleyebilirsiniz. Sebze ve baklagil ilavesiyle lif içeriğini zenginleştirebilirsiniz.
5-Günlük 3 porsiyon sebze ve 2 porsiyon meyveye yer verebilirsiniz. (2 porsiyon meyve=2 yumruk büyüklüğünde meyve; 3 porsiyon sebze=3 yumruk büyüklüğü=15 yemek kaşığı)
6-Öğünlerinizin yanında mevsimine uygun sebzelerin yer aldığı salatalardan yararlanabilirsiniz.
7-Salata üzerine ya da ara öğünlere fındık, ceviz, badem, kaju gibi çiğ kuruyemişleri ilave edebilirsiniz.
8-Haftanın birkaç günü taze mevsim meyveleri yerine kuru meyvelerden yararlanabilirsiniz.
9-Haftanın 2-3 günü öğünlerde kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kurubaklagillere yer verebilirsiniz.
10-Günlük ortalama 1 avuç çiğ kuruyemişe yer verebilirsiniz.