Welcome to Our Website

Mikrofiber Temizlik Bezlerinize Yapabileceğiniz En Kötü Şey:

Mikrofiber temizlik bezleri, statik elektrik yüküne sahip naylon içerdiklerinden kir ve toz parçacıklarını mıknatıs gibi toplayıp hapseder. Ayrıca, adından da tahmin edebileceğiniz gibi, mikrofiberler çok küçüktür ve bu da ortalama kağıt havlu veya el bezinden çok daha fazla lif ve çok daha fazla temizleme ve ovalama gücü sağlar. Başka bir bonus: Çevre dostudurlar çünkü tek kullanımdan sonra onları atmak zorunda kalmazsınız!

Aslında mikrofiber kıyafetleriniz için yapabileceğiniz en kötü şey, çok fazla deterjan veya çok sert bir sabun kullanmaktır . Sert sabun veya deterjan (ve çok fazlası) bezin naylon liflerini kaplayabilir ve bu da uzun vadede daha az etkili bir temizleme aracıyla sonuçlanabilir.

Hafif kirli veya tozlu mikrofiberinizi kirli kıyafetleriniz ve banyo havlularınızla birlikte çamaşırhaneye atmak yerine, onları sabun kullanmadan elde yıkamayı deneyin. Oda sıcaklığındaki suyu temiz bir lavaboya veya leğene akıtın, bezleri ellerinizle veya yumuşak kıllı bir fırçayla çalkalayın, 20-30 dakika suda bekletin, sonra tekrar elle çalkalayın. Bunları ıslattıktan sonra temiz su altında durulayın, sıkın ve kuruması için asın. Temiz olmalı ve tekrar kullanıma hazır olmalılar!

Kirli veya mikroplu bir pisliği temizlemek için mikrofiber bir bez kullandıysanız, kesinlikle kir parçacıklarını elyaftan çeken sabun kullanmak isteyeceksiniz. Sadece çok fazla kullanmamaya dikkat edin (ve asla çamaşır suyu kullanmayın). Kıyafetlerinizin zarar görmesini önlemenin bir yolu da onları ayrı yıkamaktır. Naylon elyaflara sadece diğer kumaş türleri, özellikle de pamuk zarar vermekle kalmaz; ayrıca, örneğin bir sürü terli egzersiz kıyafeti için kullanacağınızdan daha az deterjan kullanmanız istenecektir.

Mikrofiber bezlerle ne kadar deterjan kullanmalısınız?

Genel bir kural olarak, her mikrofiber bez yükünde en fazla bir ila iki çay kaşığı çamaşır sabunu kullanmak en iyisidir . Kokmuşlarsa, biraz beyaz sirke ekleyebilir veya önceden ıslatabilirsiniz.

İşte uymanız gereken diğer kurallar.
Yıkama işlemi sırasında soğuk veya ılık su kullanın. Lifleri eritebileceği için asla sıcak su kullanmayın.
Mikrofiberdeki açık alanları kolayca tıkayabilecek ve etkinliğini azaltabilecek kumaş yumuşatıcısı kullanmayın.
Kurutucuyu atlayın ve bunun yerine açık havada kurutun. Mikrofiberin ne kadar çabuk kuruduğuna şaşıracaksınız!
Ön uçta biraz daha fazla çalışma ve özen gerekebilir, ancak mikrofiber bezlerinizi korumak sonuçta size gelecekte para ve zaman kazandıracaktır!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir