CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”MSB kaynakları yine konuşmuş, Mustafa Kemal’in onurlu teğmenlerine saldırmış, milletin vicdanında, adalet terazisinde çöp olmuş kararı savunmuş. Sayın Bakan, kim bu kaynaklar? Kaynakların arkasına saklanıp da karnınızdan konuşmayın. Çıkın milletin karşısına ne diyecekseniz deyin. Millet de ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dedikleri için TSK’dan zorla kopartılan teğmenlerin hesabını kime soracağını bilsin” ifadelerine yer verdi.
MSB KAYNAKLARI NE DEDİ
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararı ile TSK’dan ayırma cezası alan bazı teğmenlerle ilgili sorular üzerine kaynaklar, şunları kaydetti:
“Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrası başlatılan idari ve disiplin soruşturmaları ile YDK süreci büyük bir hassasiyetle yürütülmüştür. Daha önce de vurguladığımız gibi, TSK’da müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili hukuki mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir.
Üstüne basarak bir kez daha vurgulamakta fayda var; alınan kararın okunan metinle ve içerikle hiçbir ilgisi yoktur. Bu olay toplumda gerçekler üzerinden değil, bağlamından koparılarak algılar üzerinden tartışılmakta. Bu gençler söyledikleri sözlerden değil, önceden planlı, toplu ve organize bir disiplinsizlik yaptıkları, mutlak itaati bozdukları ve TSK’nın itibarını zedeledikleri için cezalandırıldılar. Teğmenlerin, ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz’ dedikleri için cezalandırıldıkları söylemi, Türk Silahlı Kuvvetlerine atılabilecek en büyük iftiralardan biridir, hakarettir. Üstün disiplin anlayışı ile tüm dünyada temayüz eden ordumuzun, başarı çıtasını gün geçtikte daha üst noktalara taşıdığı bir dönemde yıpratılmaması konusunda herkesin daha duyarlı ve dikkatli olması gerekmektedir.”
More Stories
Ehliyetsiz Rus askeri Su-25 savaş jetine kamyonla çarptı
Amasya’dan Umre’ye Uğurlama Töreni
Hollanda’da DeepSeek yasağı: ‘Casusluk eğilimli bir uygulama’